Del Monte


We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag. Als je verder surft accepteer je onze cookies.



Kasmirkip met fruit



Afbeelding recept

Ingrediënten

  • 2 eetl. plantaardige olie, 1 kaneelstokje
  • 400 g lychees uit blik, 100 g zachte abrikozen, in stukjes, 4 kleine bananen
  • 2 theel. venkelzaad, 1 eetlepel komijnzaad
  • 50 gr verse gember
  • 2 rode chilipepers, 1 groene paprika, 2 wortels allemaal in stukjes
  • 2 dl griekse yoghurt
  • 50 gr amandelschaafsel
  • 2 stengels bleekselderij, in kleine stukjes
  • 4 kipfilets (totaal ca. 500 g), in blokjes van 2-3 cm
  • 3 dl kippenbouillon





Reacties

Alvorens uw reactie geplaatst wordt, zal de redactie deze beoordelen.





Kasmirkip met fruit


Recept van: Hennie v.d. Plas



4
30-40 minuten
diner
lychees


  1. Verhit de olie in een grote, diepe koekenpan en bak hierin al omscheppend kaneelstokje, venkel en komijn 1-2 minuten op matig vuur. Gember, paprika, wortel, bleekselderij en 3/4 van de chilipeper door
  2. Schuif de groenten naar de zijrand van de pan, leg de stukjes kip in het midden en zet het vuur iets hoger. De kip 4-5 minuten al omscheppend bakken tot ze lichtgekleurd zijn. Bouillon en abrikozen to
  3. Yoghurt, banaan en lychees door de kipschotel scheppen en verwarm hem nogmaals zonder te laten koken. Strooi het amandelschaafsel en de resterende chilipeper erover.