Del Monte


We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag. Als je verder surft accepteer je onze cookies.



Kruidig gehaktbrood met perzik en perzik-abrikozensaus



Afbeelding recept

Ingrediënten

  • 1 kg lamsgehakt
  • 1 ei
  • 4 el havermout
  • 2 el ras el hanout*
  • 3 el fijngehakt korianderblad, ½ tl gemalen komijn
  • 100 g ongezouten gepelde pistachenoten, grof gehakt
  • 1 blik Del Monte halve perziken op sap (415 g), uitgelekt en in grove stukjes
  • 100 g kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1 blikje Del Monte halve abrikozen op lichte siroop (227 g), uitgelekt
  • 2-3 tl limoensap, ½ bosje koriander, grof gehakt





Reacties

Alvorens uw reactie geplaatst wordt, zal de redactie deze beoordelen.





Kruidig gehaktbrood met perzik en perzik-abrikozensaus


Recept van: Original Del Monte



10
10-20 minuten
diner
perzik


  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng het gehakt met het ei, de havermout, de ras el hanout, fijngehakte koriander, peper en zout naar smaak.
  2. Kneed de pistachenoten en de helft van de perzikstukjes goed door het gehakt.
  3. Vorm tot een mooi brood en leg op een bakplaat met bakpapier. Druk de tomaten met de bolle kant goed in het gehakt.
  4. Bak het gehaktbrood in de voorverwarmde oven in 1 uur bruin en gaar.
  5. Pureer intussen de rest van de perziken met de abrikozen fijn. Meng de komijn en limoensap naar smaak door de saus. Neem het gehaktbrood uit de oven.
  6. Bestrooi met de koriander en serveer met de perzikabrikozensaus.
  7. * Ras el hanout is een Noord-Afrikaans kruidenmengsel. Te koop bij grote supermarkten, winkels met Arabische ingrediënten en online.
  8. Tip: gebruik een groot ingevet cakeblik om een mooie vorm te krijgen.
  9. Variatie: je kunt i.p.v. lamsgehakt ook runder- of gemengd gehakt nemen.