Del Monte


We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag. Als je verder surft accepteer je onze cookies.Ons bedrijf


Del Monte.
1892 Del Monte wordt vernoemd naar het Del Monte Hotel in Californië, vermaard om zijn goede keuken.
1907 Opening van de conservenfabriek.
1909 Grootste fruit- en groentenconservenfabriek ter wereld.
1911 Er komt een nieuw blik in drie delen dat het handgesoldeerde blik vervangt en voor meer kwaliteit zorgt.
1971 Marktleider op het gebied van voedingswaardenetikettering.
2002 Del Monte heeft zijn assortiment verdriedubbeld.


Hart voor de mens
Ook de zorg voor de werknemer staat centraal. Op sommige boerderijen worden al generaties lang fruit en groenten voor Del Monte gekweekt, daaruit blijkt de grote betrokkenheid bij het bedrijf. Maar ook omgekeerd is dat het geval. De afgelopen decennia zijn de leef- en werkomstandigheden van de werknemers enorm verbeterd. In Thika in Kenia, bijvoorbeeld, is Del Monte een van de grootste bedrijven. In de jaren zestig woonden de werknemers nog in lemen hutten, nu leven ze met hun gezinnen in appartementen die van alle gemakken zijn voorzien. Ook zorgt Del Monte voor watervoorzieningen, wegen, elektriciteit, buurthuizen, sportvelden, scholen, ziekenhuizen, kindertehuizen en sponsort Del Monte goede doelen voor de gemeenschappen rondom het bedrijf.

Eigen plantages
Del Monte is leider op het gebied van groenten en fruit in blik. Met plantages op de vijf continenten garanderen ze een constante kwaliteit. Neem nu ananas, die van eigen plantages in Kenia komt, waar het hele jaar door kan worden geoogst. Dankzij een ingenieus irrigatiesysteem zijn ze niet afhankelijk van neerslag. Daaraan dankt de ananas van Del Monte z’n goede smaak en mooie diepgele kleur.


Oog voor het milieu
Del Monte heeft programma’s om het milieu te ondersteunen en te beschermen. Vanaf 1923 zijn zaden ontwikkeld die minder water en minder pesticiden nodig hebben. Inmiddels zijn efficiënt gebruik van energie en waterbronnen belangrijke doelen. In 10 jaar tijd moet – op de plantages en bij de boeren – minder water, elektriciteit, gas en brandstof als diesel en benzine worden gebruikt en er moet een reductie komen van afval en CO2-uitstoot uit de kas. Ook gaat er extra aandacht naar het oplossen van bodemerosie.

Hart voor de natuur
Grote bedrijven hebben natuurlijk veel verplichtingen. Del Monte doet daar nog een flinke schep bovenop met een waslijst aan programma’s voor het milieu.
Duurzaamheid en SCR Programma’s
De Del Monte ananasplantages en de conservenfabrieken in Kenia hebben het SCS Sustainability Grown-certificaat behaald. Het ijsvogel ecologisch label op het etiket verzekert het hoogste niveau van verantwoordelijkheid voor het milieu, bescherming van werknemers, sociale verantwoordelijkheid en kwaliteitscontrole.