We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag. Als je verder surft accepteer je onze cookies.



Vol-au-vent met ananas



Afbeelding recept

Ingrediënten

  • 400 gr. kipfilet
  • 1 liter kippenbouillon
  • 150 gr. champignons, in plakjes
  • 4 bladerdeegbakjes
  • 70 gr. boter
  • 50 gr. bloem
  • 75 ml slagroom
  • 1 blikje Del Monte ananasblokjes op sap (230 gr.), uitgelekt
  • 1 el fijngehakte peterselie





Reacties

Alvorens uw reactie geplaatst wordt, zal de redactie deze beoordelen.





Vol-au-vent met ananas


Recept van: Original Del Monte



4
60 minuten plus
borrelhapjes
ananasblokjes


  1. Leg de kipfilets in de kippenbouillon en breng aan de kook. Verlaag de intensiteit van het vuur en pocheer de kipfilet gedurende 15 minuten, tot ze goed gaar zijn.
  2. Laat de bouillon afkoelen, haal de kipfilets uit de pan en snijd ze in kleine stukjes.
  3. Bak de champignons 2 minuten in 20 gram boter en laat ze afkoelen.
  4. Verwarm de bladerdeegbakjes in een voorverwarmde oven zoals aangegeven op de verpakking.
  5. Smelt de boter in een koekenpan.
  6. Voeg de bloem toe en bak 2 minuten zonder bruin te worden. Giet langzaam 500 ml kippenbouillon toe tot je een romige en homogene ragout krijgt.
  7. Voeg de room toe. Voeg de kipfilet, de champignons en de ananasblokjes bij de ragout. Laat de ragout nog 4 minuten warm worden op een laag vuur.
  8. Vul elke bladerdeegbakje met kipragout en de gehakte peterselie.
  9. Voorbereiding ± 40 min / rusttijd 1 uur.
  10. Variatie: bereid een romige vol-au-vent van verse zalmfilet en vervang peterselie met dille.