Del Monte


We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag. Als je verder surft accepteer je onze cookies.Stracciatella-pavlova met oranje fruitAfbeelding recept

Ingrediënten

 • 9 eiwitten
 • 400 g fijne kristalsuiker
 • 300 g pure chocolade, grof gehakt
 • 1 l slagroom
 • 1 blikje Del Monte ananasblokjes op sap (230 g), uitgelekt
 • 1 blik Del Monte halve abrikozen op lichte siroop (420 g), uitgelekt en in schijfjes
 • 1 blik Del Monte halve perziken op lichte siroop (420 g), uitgelekt en in schijfjes
 • poedersuiker om te bestuiven

Reacties

Alvorens uw reactie geplaatst wordt, zal de redactie deze beoordelen.

Stracciatella-pavlova met oranje fruit


Recept van: Original Del Monte10
30-40 minuten
dessert
ananasblokjes


 1. Verwarm de oven voor op 140 ºC. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Teken op de eerste een cirkel van 26 cm Ø en op de tweede een cirkel van 20 cm Ø en een cirkel van 13 cm Ø.
 2. Klop de eiwitten stijf in een heel grote schone kom, voeg 350 g suiker in 4 porties toe en klop steeds goed totdat de suiker is opgenomen. Het eiwit moet mooi glanzen.
 3. Spatel er 250 g chocolade luchtig en kort door. Strijk het eiwit gelijkmatig over de getekende cirkels uit zodat er drie platte schijven ontstaan van gelijke dikte.
 4. Bak ze 10 min. in de oven, verlaag dan de oventemperatuur tot 100 ºC en bak nog 1 uur en 20 min. of tot de meringue knapperig en droog is.
 5. Laat afkoelen in de uitgeschakelde oven (de meringues kunnen van tevoren worden gemaakt en bewaard in luchtdichte bakken).
 6. Klop de slagroom lobbig met de resterende 50 g suiker. Leg vlak voor serveren – zodat de meringue knapperig blijft! – de grootste meringueschijf op een grote serveerschaal.
 7. Verdeel de helft van de slagroom en de helft van het fruit erover. Leg de middelgrote meringue erop en verdeel daarover het grootste deel van de rest van de room en het fruit.
 8. Leg de kleinste meringue erop en verdeel de rest van de room en het fruit erover. Bestrooi met de rest van de chocolade en bestuif met wat poedersuiker.
 9. Zet er evt. kaarsjes in en steek ze aan. Bereiden ± 30 min. / oven ± 1 uur en 30 min. / afkoelen ± 6 uur.
 10. Variatie Verdeel er nog wat plakjes Del Monte mango uit blik en/of verse banaan over en bestrooi met geraspte kokos.