We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag. Als je verder surft accepteer je onze cookies.



Pittige Perziken



Afbeelding recept

Ingrediënten

  • 1 groot blik perziken of abrikozen
  • 4 kruidnagelen
  • 2 kaneelstokjes, doormidden gebroken
  • 1 hele steranijs
  • 4 cm verse gember, geschild en in zo dun mogelijke plakjes
  • 1 verse rode peper, een gedeelte van de pitten eruit (tenzij je van erg pittig houdt) en in smalle reepjes gesneden
  • snufje zout vers gemalen zwarte peper, een paar draaien aan de molen





Reacties

Alvorens uw reactie geplaatst wordt, zal de redactie deze beoordelen.





Pittige Perziken


Recept van: Cilia Leenders



4
10-20 minuten
kcal
dessert
ananasblokjes


  1. Doe alle ingrediënten in 'n ruime pan en breng het langzaam aan de kook.
  2. Laat ze ongeveer 10 minuten heel zachtjes koken en daarna langzaam afkoelen.
  3. Laat de kruiden rustig een paar uur intrekken op de vruchten, voor 'n optimale smaak.
  4. Voor gebruik kun je alles weer langzaam opwarmen, ik persoonlijk vind ze koud lekkerder. Serveer de perziken met alle kruiden erin in 'n mooie schaal met 'n vork erbij en 'n lepel voor het vocht.
  5. De perziken smaken heerlijk bij warm of koud vlees (plak beenham met 'n pittige perzik erop is werkelijk heerlijk) , maar een vers zacht wit bolletje met 'n dikke plak kaas en daar wat in plakjes gesn