We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag. Als je verder surft accepteer je onze cookies.



Boerenyoghurt met ananasgranolaswirl



Afbeelding recept

Ingrediënten

  • 250 g muesli
  • 100 g ongezouten gemengde noten, bijv. amandelen, walnoten, pistacheof hazelnoten
  • 50 g pitten (bijv. zonnebloem-, pijnboom- of pompoenpitten
  • 150 ml vloeibare honing
  • 600 ml boerenyoghurt
  • 1 blik ananasblokjes op sap (230 g), uitgelekt
  • 250 g verse aardbeien, in stukjes





Reacties

Alvorens uw reactie geplaatst wordt, zal de redactie deze beoordelen.





Boerenyoghurt met ananasgranolaswirl


Recept van: Orginal Del Monte



4
60 minuten plus
kcal
ontbijt
ananasblokjes


  1. Verwarm de oven voor op 170ºC.
  2. Schep in een kom de muesli met de noten, pitten en honing om. Spreid het mengsel uit op een bakplaat met bakpapier.
  3. Strijk het met de achterkant van een lepel tot een platte koek van ± 2 cm dik.
  4. Bak de muesli 15-20 min. in de oven of totdat deze goudbruin is.
  5. Neem de granola van de bakplaat en laat afkoelen. Tijdens het afkoelen wordt de granola krokant. Breek de granola in stukjes.
  6. Verdeel de helft van de yoghurt, ananasblokjes en aardbeien over 4 hoge glazen. Strooi er een beetje granola op.
  7. Herhaal dit met de rest van de yoghurt, ananas en aardbeien. Strooi er weer een beetje granola over
  8. Steek een lange lepel in de glazen en schep 1-2 keer om.
  9. Tip: Bewaar de rest van de granola in een gesloten pot (2-3 weken). Ook lekker over ijs en in kwark met vruchten op sap of lichte siroop.