Del Monte


We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag. Als je verder surft accepteer je onze cookies.


Del Monte fruit in blik; een gezonde keuze


Vanaf juni 2020 voegt Del Monte het Nutri-Score logo toe op haar verpakkingen om jou te helpen bij het maken van de juiste keuzes voor een evenwichtig voedingspatroon. Het Nutri-Score voedselkeuzelogo laat in één oogopslag zien of een product past binnen een verantwoord en evenwichtig dieet.

Wat is Nutri-Score?

Het Nutri-Score label is ontwikkeld door onafhankelijke wetenschappers. In Frankrijk, België en Spanje is het label al ingevoerd.

Het logo helpt jou in één oogopslag te kunnen zien of een product binnen een verantwoord en evenwichtig dieet past. Het Nutri-Score label bestaat uit 5 kleuren met bijbehorende letters van A tot E. Bij iedere score hoort een kleur. Score A is voor producten met de meest gezonde samenstelling en heeft een groene kleur. Score E is voor producten met de minst gezonde samenstelling en heeft een rode kleur. Producten die ongunstig scoren hebben een relatief hoog gehalte aan suiker, zout, verzadigd vet of calorieën. Gunstig voor de score zijn ingrediënten zoals fruit, groenten, eiwitten, noten en vezels.

Nutri-Score Del Monte producten

Alle producten van Del Monte krijgen een Nutri-Score A, dit geldt zowel voor de sap- als de siroopvarianten. Dit komt door het hoge fruitgehalte en omdat de Del Monte producten geen zout en verzadigde vetzuren bevatten.

Met Del Monte maak je dus een gezonde keuze