We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag. Als je verder surft accepteer je onze cookies.



Boerenyoghurt met notenchocolademuesli en fruit



Afbeelding recept

Ingrediënten

  • 150 g muesli
  • 100 g ongezouten noten (bijv. amandelen, hazel-, pistache- en / of walnoten)
  • 50 g zonnebloem-, pompoen- en/of pijnboompitten
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 50 g extra pure chocolade, in stukjes gehakt
  • 600 ml boerenyoghurt
  • 1 blikje fruitcocktail op sap (227 g)





Reacties

Alvorens uw reactie geplaatst wordt, zal de redactie deze beoordelen.





Boerenyoghurt met notenchocolademuesli en fruit


Recept van: Orginal Del Monte



4
40-50 minuten
kcal
ontbijt
fruitcocktail


  1. Meng de muesli met de noten en de pitten. Rooster het mengsel in een droge koekenpan 3-5 min. tot de muesli, pitten en noten goudbruin kleuren en gaan geuren.
  2. Draai het vuur laag. Schep de kaneel door de muesli en neem de pan van het vuur. Schud de muesli op een plank en laat afkoelen.
  3. Meng de chocolade erdoor. Schep de boerenyoghurt in 4 glazen. Verdeel het fruit met evt. wat sap naar smaak erover. Schep in elk glas 2-3 el muesli en steek er een lepel in.
  4. Tip: Maak als je tijd hebt in een keer veel muesli. Bewaar in een gesloten pot op een koele plek buiten de koelkast. Muesli is ook lekker door pannenkoeken- of muffinbeslag.