Del Monte


We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag. Als je verder surft accepteer je onze cookies.



Peergalettes met amandel



Afbeelding recept

Ingrediënten

  • 4 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
  • 1 blik halve peren op lichte siroop (420 g), uitgelekt
  • 1 ei, losgeklopt
  • 2 el amandelschaafsel
  • Poedersuiker, om te bestrooien
  • 4 bollen vanilleroomijs





Reacties

Alvorens uw reactie geplaatst wordt, zal de redactie deze beoordelen.





Peergalettes met amandel


Recept van: Original Del Monte



4
30-40 minuten
dessert
peer


  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de peerhelft met de bolle kant in schijfjes, van waar het steeltje zat naar beneden.
  2. Snijd ze aan de bovenzijde niet helemaal door zodat de helften heel blijven. Leg de peren in waaiervorm op de deegplakjes.
  3. Snijd 1 cm rondom de peer het deeg weg, zodat ook het deeg de vorm van een peer krijgt. Snijd uit de deegrestjes 4 blaadjes en kerf met een mes nerven in de blaadjes.
  4. Bestrijk het deeg rondom de peer dun met ei. Leg het blaadje aan de bovenkant van de peer en bestrijk ook dun met ei. Bestrooi de deegrand met het amandelschaafsel, maar laat het blaadje vrij.
  5. Bak de peergalettes in de voorverwarmde oven in ± 20 min. goudbruin en gaar. Serveer ze warm of op kamertemperatuur, bestrooid met poedersuiker en met een bol vanilleroomijs.
  6. Tip: Ook lekker erbij: lichtgeklopte slagroom met fijngehakte stemgember.