We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag. Als je verder surft accepteer je onze cookies.



Salade kip-teriyaki met ananas



Afbeelding recept

Ingrediënten

  • 1 el sesamzaad
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 rode ui, in halve dunne ringen
  • 1 tl verse geraspte gember
  • 300 g kipfilet, in reepjes
  • 75 ml teriyakisaus
  • 100 g eikenbladslamelange
  • 1 rode paprika, in reepjes, 1 blikje Del Monte Gold ananasblokjes op sap (230 g), uitgelekt
  • 50 g taugé, / 2 el grof gehakt korianderblad
  • dressing:80 ml sojasaus / 2 el rijstazijn / 1 el honing





Reacties

Alvorens uw reactie geplaatst wordt, zal de redactie deze beoordelen.





Salade kip-teriyaki met ananas


Recept van: Original Del Monte



4
10-20 minuten
diner
gold extra sweet ananasschijven op sap


  1. Rooster in een droge koekenpan het sesamzaad goudbruin en schud op een bord. Meng de ingrediënten voor de dressing.
  2. Verhit 1 el olie in de koekenpan en bak de ui 3 min. Voeg de gember toe en bak nog 1 min.
  3. Haal de ui uit de pan en bak in de rest van de olie de kipfiletreepjes in 5-6 min. goudbruin en gaar.
  4. Schenk de teriyakisaus bij de kip en verwarm nog 1-2 min., tot de saus aan de kipfilet plakt. Verdeel intussen de sla met de ui, de paprika en de ananasblokjes over 4 borden.
  5. Schep de teriyakikip op de salade. Besprenkel de salade met de dressing. Bestrooi met de taugé, koriander en het geroosterd sesamzaad.
  6. Tip: Voeg 300 g eiernoedels toe voor een maaltijdsalade. Maak dan wel iets meer dressing.
  7. Variatie: Vervang voor een vegetarische salade de kipfiletreepjes door tofu.