We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag. Als je verder surft accepteer je onze cookies.



Tropical brownie



Afbeelding recept

Ingrediënten

  • 225 g boter
  • 225 g pure chocolade, grof gehakt
  • 3 eieren
  • 225 g suiker
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 50 g geraspte kokos
  • 6 bolletjes stemgember, fijngesneden
  • ½ blik mango in lichte siroop (425 g), uitgelekt
  • ½ blik lychee in lichte siroop (425 g), uitgelekt





Reacties

Alvorens uw reactie geplaatst wordt, zal de redactie deze beoordelen.





Tropical brownie


Recept van: Orginal Del Monte



12
50-60 minuten
kcal
koffie / teatime
lychees


  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Smelt op laag vuur in een steelpan met dikke bodem de boter met de chocolade.
  2. Roer de chocoladeboter glad, neem de pan van het vuur en laat 5 min. afkoelen.
  3. Klop intussen met de mixer of in de keukenmachine de eieren met de suiker dik en romig. Klop de chocoladeboter langzaam door het dooiermengsel.
  4. Zeef er in 2-3 porties het bakmeel boven en meng goed. Voeg de kokos en gember toe en spatel luchtig tot een glad beslag.
  5. Schenk het beslag in een ingevette met bakpapier beklede brownievorm (28x18 cm).
  6. Verdeel de mango en lychee over het beslag en druk licht aan.
  7. Bak de brownie 30-35 min. in de voorverwarmde oven tot de bovenkant net stevig voelt.
  8. Bak de brownie 30-35 min. in de voorverwarmde oven tot de bovenkant net stevig voelt. De binnenzijde is dan nog zacht en smeuïg. Laat de brownie in de vorm afkoelen.
  9. Verwijder de vorm en snijd in 12 blokken.
  10. Tip: Vervang de mango en lychee door abrikozen uit blik en voeg 2-3 el grof gehakte ongezouten noten toe.