Del Monte


We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag. Als je verder surft accepteer je onze cookies.



Overheerlijke Panna Cotta met Lychees



Afbeelding recept

Ingrediënten

  • 500 ml slagroom in beker
  • 2 vanillestokjes
  • 50 gr suiker
  • 4 blaadjes gelatine
  • 1 blik lychees





Reacties

Alvorens uw reactie geplaatst wordt, zal de redactie deze beoordelen.





Overheerlijke Panna Cotta met Lychees


Recept van: Sufina Khan



4
20-30 minuten
dessert
lychees


  1. Laat de lychees goed uitlekken in een zeef.
  2. Verwarm de slagroom in een steelpannetje op het vuur, zorg ervoor dat dit niet gaat koken!
  3. Snijd de vanillestokjes open en schraap het merg eruit, doe dit bij de warme room. Voeg ook de stokjes hierin toe voor extra smaak.
  4. Houd dit mengsel nog 15 minuten op het vuur tegen de kook aan.
  5. Week de gelatine ondertussen in koud water voor zo’n 5 minuten.
  6. Als de room 15 minuten op het vuur heeft gestaan roer je de suiker hier doorheen tot dit is gesmolten. Haal nu ook de vanille stokjes eruit.
  7. Haal de pan van het vuur en voeg de gelatineblaadjes toe, roer dit door tot de gelatine is opgelost.
  8. Snijd nu een aantal lychees in kleine stukjes en voeg dit toe aan de room mengsel.
  9. Giet dit nu in een paar kleine glaasjes en laat dit opstijven in de koelkast voor ongeveer 4 uur.
  10. Serveer de panna cotta met een lychee bovenop. Tip Als je de panna cotta zonder glaasje wilt serveren, houd de glaasjes dan voor ongeveer 15 seconden onder de hete kraan.