We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag. Als je verder surft accepteer je onze cookies.



Comfort Bowl



Afbeelding recept

Ingrediënten

  • 400 g dunne mie of spaghetti
  • 2 eieren, gekookt en gepeld
  • 400 g haricots verts of sperziebonen
  • 1 blikje ananasschijven op sap (220 g)
  • gearomatiseerde wokolie
  • stukje madame Jeanette peper, heel fijn gesneden
  • 3 tenen knoflook, fijn persen. 300-400 g Kipstuckjes van de Vegetarische Slager of andere vleesvervanger 1 eetl rode tandoori kruiden of moksi meti traffasi (pot)
  • 1 kleine tomaat tomatenketchup scheutje gembersiroop of theelepel suiker
  • bouillonpoeder zwarte peper uit de molen scheutje zoute ketjap (ketjap asin)
  • paar takjes selderij, fijngesneden en/of koriander





Reacties

Alvorens uw reactie geplaatst wordt, zal de redactie deze beoordelen.





Comfort Bowl


Recept van: Blogger



4
10-20 minuten
kcal
diner
ananasschijven op sap


  1. Als je de kleur van de kip of vleesvervanger intenser wil maken, marineer ze dan 3 tot 4 uur
  2. Laat de ananas uitlekken en bak in de grillpan om en om met wat olie zodat je mooie streepjes krijgt.
  3. Kook de mie of spaghetti beetgaar, laat uitlekken in een vergiet en spoel na met koud water. Doe ditzelfde met de haricots verts of sperziebonen.
  4. Verhit een scheut olie in de wokpan, voeg ui, rode tandooripoeder, paprikapoeder of een paar eetlepels Moksi Meti trafasi toe en bak om.
  5. Bak de gemarineerde kip of de vleesvervangers er even in aan.
  6. Snijd de tomaat in fijne blokjes en voeg samen met knoflook, fijngesneden selderij, een scheutje ketchup, een flinke snuf bouillonpoeder, een draai zwarte peper en gemberolie of suiker toe.
  7. Roerbak even flink, blus af met de zoute en zoete ketjap.
  8. Voeg de boontjes, samen met de mie of spaghetti toe en schep alles goed door. Laat het 2-3 minuten even smoren.
  9. Schep het op in een mooie schaal. Leg de gegrilde ananas er op. Snijd de eieren door de helft en leg erbij. Bestrooi met verse koriander.