We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag. Als je verder surft accepteer je onze cookies.



Ricotta pannenkoekjes met abrikozen & kaneelsiroop



Afbeelding recept

Ingrediënten

  • 1 blik halve abrikozen op lichte siroop (420 g), uitgelekt, siroop opgevangen
  • 1 kaneelstokje
  • 1 (bio)citroen
  • 125 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 1 ei
  • 250 g ricotta
  • 200 ml volle melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • zonnebloemolie





Reacties

Alvorens uw reactie geplaatst wordt, zal de redactie deze beoordelen.





Ricotta pannenkoekjes met abrikozen & kaneelsiroop


Recept van: Orginal Del Monte



4
30-40 minuten
kcal
ontbijt
abrikoos


  1. Breng de opgevangen abrikozensiroop met het kaneelstokje aan de kook, kook tot de helft in en laat afkoelen.
  2. Snijd de abrikozen in partjes.
  3. Boen de citroen schoon, rasp de schil fijn af en pers het sap uit.
  4. Zeef het bakmeel boven een kom. Voeg het ei, de ricotta, in delen de melk, vanillesuiker, citroenrasp en het -sap en een snuf zout toe.
  5. Roer tot een glad beslag.
  6. Verhit in een koekenpan een beetje olie. Schep 4 bergjes beslag in de pan. Leg in de nog natte pannenkoekjes een paar partjes abrikoos.
  7. Bak de pannenkoekjes goudbruin en gaar. in 2-3 min. per kant. Leg ze op een bord en houd afgedekt onder aluminiumfolie warm.
  8. Bak zo nog 12 pannenkoekjes.
  9. Verdeel de pannenkoekjes over 4 borden en besprenkel met de kaneelsiroop.