We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag. Als je verder surft accepteer je onze cookies.



Mango-chiliketchup



Afbeelding recept

Ingrediënten

  • Basisrecept (1 gesteriliseerde fles van 750 ml)
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2 tl mosterdzaad
  • 2 tl mosterdzaad / ½ kleine rode chilipeper, zonder zaadlijsten, in reepjes
  • 3 blikken Del Monte mangoschijven op lichte siroop (425 g), uitgelekt





Reacties

Alvorens uw reactie geplaatst wordt, zal de redactie deze beoordelen.





Mango-chiliketchup


Recept van: Orginal Del Monte



4
40-50 minuten
kcal
borrelhapjes
mango


  1. Verhit de olijfolie in een sauspan.
  2. Fruit de ui met de knoflook, het mosterdzaad en de chilipeper 3 min.
  3. Giet intussen de mango af en vang 100 ml van de siroop op. Voeg de mango met de opgevangen siroop toe en breng aan de kook.
  4. Kook de mango 20 min. op laag vuur. Roer regelmatig over de bodem.
  5. Pureer de mango met de staafmixer tot een gladde ketchup.
  6. Laat de ketchup nog 15 min. zachtjes inkoken.
  7. Roer regelmatig door. Schenk de ketchup in de fles, sluit en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  8. Tip: Lekker bij geroosterde kip of burgers van de bbq, bij een groentesandwich of tosti
  9. Variatie: Vervang de mango evt. door halve perziken op lichte siroop (blik 420 g).