We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag. Als je verder surft accepteer je onze cookies.



Fruitcrumble met vanilleroom



Afbeelding recept

Ingrediënten

  • 1 blik halve abrikozen op lichte siroop (420 g), uitgelekt
  • 1 blik halve perziken op lichte siroop (420 g), uitgelekt
  • 1 blikje ananasblokjes op sap (230 g), uitgelekt
  • 1 blik fruitcocktail op lichte siroop (420 g), uitgelekt
  • 50 g suiker
  • 75 g boter, op kamertemperatuur
  • 100 g bloem, bloem, gezeefd
  • 40 g havermout
  • 1 vanillestokje
  • 1 zakje vanillesuiker / 200 ml slagroom





Reacties

Alvorens uw reactie geplaatst wordt, zal de redactie deze beoordelen.





Fruitcrumble met vanilleroom


Recept van: Orginal Del Monte



6
50-60 minuten
kcal
dessert
perzik


  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de abrikozen en perziken in stukjes. Meng al het fruit in een ovenschaal (inhoud 1½ l).
  2. Kneed in de keukenmachine, met de mixer met deeghaken of met één hand een kruimelig deeg van de suiker, boter, bloem, havermout en een mespunt zout.
  3. Strooi de kruimels over het fruit. Bak de crumble in de voorverwarmde oven in ± 30 min. goudbruin.
  4. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit met de punt van een mes. Klop de slagroom met het vanillemerg en de vanillesuiker tot dik vloeibaar en doe over in een kannetje.
  5. Bewaar de vanilleroom afgedekt in de koelkast.
  6. Laat de crumble uit de oven 5 min. staan zodat de kruimels iets afkoelen en krokant worden. Het fruit eronder blijft warm en sappig.
  7. Serveer de crumble met een straaltje vanilleroom.
  8. Tip: Maak de vanilleroom een paar uur eerder zodat het vanillearoma goed in de room kan trekken. Serveer bij de warme crumble met vanilleroom nog een bol roomijs.
  9. Tip: Bewaar de siroop van de vruchten in de koelkast. Een scheutje siroop is heerlijk in een aperitief van mousserende witte wijn of rosé.