We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag. Als je verder surft accepteer je onze cookies.



Panna cotta met perzikamarettocoulis



Afbeelding recept

Ingrediënten

  • 3 blaadjes witte gelatine
  • 500 ml slagroom
  • 50 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 el amaretto (amandellikeur)
  • 1 blik halve perziken op lichte siroop (420 g), uitgelekt
  • 1 el amandelschaafsel
  • 4 mooie blaadjes basilicum





Reacties

Alvorens uw reactie geplaatst wordt, zal de redactie deze beoordelen.





Panna cotta met perzikamarettocoulis


Recept van: Orginal Del Monte



4
60 minuten plus
kcal
diner
perzik


  1. Week de gelatine 5 min. in een kom met ruim koud water. Breng in een steelpan de slagroom met de suiker en vanillesuiker aan de kook.
  2. Roer tot alle suiker is opgelost. Neem de pan van het vuur. Los al roerende de goed uitgeknepen gelatine op in de room. Voeg 2 el amaretto toe.
  3. Spoel 4 puddingvormpjes (van 150 ml) om met water en laat ze goed uitlekken (niet afdrogen!). Laat de room afkoelen tot deze lobbig wordt.
  4. Snijd de helft van de perziken in partjes. Voeg de partjes toe aan de lobbige room en verdeel over de vormpjes. Zet de puddinkjes minstens 3 uur in de koelkast om op te stijven.
  5. Pureer intussen met de staafmixer de rest van de perziken met 1 el amaretto. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin en schud op een bord.
  6. Houd de vormpjes enkele tellen in een kom heet water. Leg een bordje op de vormpjes en keer ze samen. Verwijder de vormpjes en schep over elk puddinkje een beetje perzikamarettocoulis.
  7. Maak de puddinkjes af met het amandelschaafsel en de basilicum.
  8. Tip: Vervang de perziken door abrikozen of mango.