Del Monte


We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag. Als je verder surft accepteer je onze cookies.



Perzik-yoghurtcakejes



Afbeelding recept

Ingrediënten

  • 250 g ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 250 g suiker
  • 4 eieren
  • 50 ml vanilleyoghurt
  • 250 g bloem, gezeefd
  • 1 tl bakpoeder
  • 4 el rozijnen, grof gehakt
  • 1 blik Del Monte halve perziken op lichte siroop (420 g), uitgelekt en in partjes
  • 15 halve walnoten





Reacties

Alvorens uw reactie geplaatst wordt, zal de redactie deze beoordelen.





Perzik-yoghurtcakejes


Recept van: Original Del Monte



15
20-30 minuten
borrelhapjes
perzik


  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Klop in de keukenmachine of met de mixer de boter met de suiker zacht en romig.
  2. Klop een voor een de eieren erdoor. Voeg het bakpoeder met de bloem toe en klop goed. Voeg de yoghurt toe en klop tot een glad beslag.
  3. Schep de rozijnen door het beslag. Zet 15 papieren cakevormpjes in 15 muffinholtes. Schep het beslag in de vormpjes.
  4. Verdeel de perzikpartjes erover en leg op elk cakeje een halve walnoot. Bak de cakejes in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin en gaar.
  5. Laat de cakejes op een rooster afkoelen en steek er eventueel een vlaggetje met naam en leeftijd van dejarige in.
  6. Tip: Bak de cakejes op een rustig moment en bewaar ze in een luchtdichte trommel (3-4 dagen) of in een gesloten zak in de diepvries (3 weken).