We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag. Als je verder surft accepteer je onze cookies.



Perzikchutney met tijm



Afbeelding recept

Ingrediënten

  • Basisrecept (2 gesteriliseerde potten, inhoud 300 ml)
  • 1 blik Del Monte halve perziken op sap (825 g), uitgelekt
  • 1 kleine rode ui, gesnipperd
  • 125 ml witte wijnazijn
  • 150 g suiker
  • 3 el gedroogde vijgen, in stukjes
  • ½ tl gemalen kaneel
  • ½ tl gemalen komijn
  • 3 takjes tijm





Reacties

Alvorens uw reactie geplaatst wordt, zal de redactie deze beoordelen.





Perzikchutney met tijm


Recept van: Orginal Del Monte



4
40-50 minuten
kcal
borrelhapjes
perzik


  1. Snijd de perziken in kleine stukjes.
  2. Breng in een pan met dikke bodem de perzik met de ui, de wijnazijn, de suiker, de vijgen, de kaneel, de komijn, de tijm en een snuf zout aan de kook.
  3. Draai het vuur laag en laat de chutney zonder deksel op de pan in 25-30 min. zachtjes tot jamdikte inkoken; roer af en toe.
  4. Schep de warme chutney in 2 schone weck of jampotten, sluit ze en laat ze omgekeerd 15 min. afkoelen.
  5. Keer de potten weer en laat ze verder afkoelen.
  6. Bewaar op een koele, donkere plek.
  7. Tip: Lekker bij geroosterd vlees, kip van de bbq of uit de oven, of bij kaas en paté.