We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag. Als je verder surft accepteer je onze cookies.



Soezentaart met perzik



Afbeelding recept

Ingrediënten

  • 150 g bastognekoeken
  • 50 g roomboter
  • 6 madeleine-cakejes
  • 500 ml slagroom, iets gezoet, geklopt
  • 7 slagroomsoesjes (met poedersuiker)
  • Chocoladesaus of zelf gesmolten pure chocolade
  • 1 blik Del Monte halve perziken op sap (235 g)
  • 1 blik Del Monte ananasschijven op sap (227 g)
  • 1 grote aardbei of een paar mini-aardbeitjes





Reacties

Alvorens uw reactie geplaatst wordt, zal de redactie deze beoordelen.





Soezentaart met perzik


Recept van: Blogger



4
0-10 minuten
kcal
dessert
perzik


  1. Verkruimel de koekjes met de stamper in een vijzel of stamp ze direct in een met bakpapier bekleedde springvorm.
  2. Smelt de roomboter in een steelpannetje.
  3. Giet het botermengsel over de gestampte koek, roer even goed door en druk alles met je handen of de bolle kant van een lepel goed aan.
  4. Zet eventueel even in de vriezer om snel op te stijven, maar direct opbouwen kan ook.
  5. Leg in een kring in het midden een voor een de madeleine-cakejes.
  6. Verdeel de slagroom erover.
  7. Zet een soesje bestoven met poedersuiker in de buitenring. Doop een tweede soesje in de chocoladesaus en zet de soesjes om-en-om verder langs de rand van de taart.
  8. Drapeer de ananas en perzik er boven op, plus de aardbei. Serveer direct.